Kerro suhteestasi maahan #SoilSelfie’llä

Maa jalkojemme alla ylläpitää elämää. Kourallisessa maata voi olla enemmän eliöitä kuin maapallolla ihmisiä. Viimeisen 150 vuoden aikana planeettamme maaperä on köyhtynyt ja viljelykelpoinen maa vähentynyt dramaattisesti. Maaperä tarvitsee huomiotamme nyt.

Maailman maaperäpäivää vietetään 5.12.2020. Haastamme kaikki mukaan kääntämään katse maahan!

Kerro omasta suhteestasi maahan #SoilSelfie’llä ja tule mukaan jakamaan viestiä elintärkeästä monimuotoisesta maaperästä.

In English: What is your relationship with soil? Post a #SoilSelfie!

Miten?

  1. Mieti, millainen on oma maasuhteesi. Liittyykö siihen esimerkiksi kävely sammaleella tai hiekkapolulla, keräily, parvekeviljely tai keramiikka? Löytyykö sinulle merkityksellinen maa pihalta, pellolta, metsästä, jättömaalta tai hiekkalaatikolta?
  2. Ota kuva, joka kertoo jotain maasuhteestasi ja jaa se sosiaalisessa mediassa 30.11.2020 alkavalla viikolla tunnisteella #SoilSelfie. 

Miksi #SoilSelfie?

Näissä korteissa kerrotaan, miksi maaperä on elintärkeää ja siitä kannattaa välittää. Voit vapaasti kopioida ja tallentaa kuvat ja jakaa niitä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #SoilSelfie.

Voit ladata kaikki kuvat suomeksi ja englanniksi helposti täältä.

soilselfie_yksittaiset_1
soilselfie_yksittaiset_5
soilselfie_yksittaiset_3
soilselfie_yksittaiset_4
soilselfie_yksittaiset_2
soilselfie_yksittaiset_6

Taustalla

#SoilSelfie -kampanjan ovat ideoineet yhteistyössä Baltic Sea Action Group, Designmuseo, Maj ja Tor Nesslingin Säätiö sekä Ympäristötiedon foorumi. Nämä kaikki toimijat pyrkivät lisäämään maaperätietoisuutta.

Designmuseolla on tammikuuhun saakka käynnissä Soil Matters -näyttely, joka tutkii maan materiaalisuutta ja sen yhteen kietoutumista ihmisen toiminnan kanssa.

Kansainvälinen tutkijoiden, viljelijöiden, elinkeinoelämän ja päättäjien näkökulmaa yhteenkokoava Soil at Risk -symposium järjestetään kesäkuussa 2021. Tutustu soil matters -näyttelyyn! Tutustu Soil at risk -symposiumin ohjelmaan ja materiaaleihin!

WSD_Finnish_Large

Maailman maaperäpäivää vietetään 5.12.2020. Päivän teemana on tänä vuonna luonnon monimuotoisuus. Maaperä on koti neljännekselle kaikesta luonnon monimuotoisuudesta.