Säätiön yleinen apurahahaku ja erikoishaku ovat auki 10.8.–11.9.2020 – tervetuloa etähakuinfoon!

Nesslingin Säätiön yleinen apurahahaku ja erikoishaku aukeavat elokuussa! Haemme tänä vuonna erityisesti hankkeita, joissa lisätään ymmärrystä ympäristön, terveyden ja talouden rajapinnoista. Katso 11.6. järjestetyn hakuinfon tallenne.

Kulunut vuosi on muistuttanut meitä luonnon mekanismien arvaamattomuudesta ja ihmisen paikasta osana planeettamme ekosysteemiä. Jotta ihmiskunta pystyisi hillitsemään ekologista kriisiä ja sopeutumaan vääjäämättömään muutokseen, tarvitsemme lisää ymmärrystä ympäristön, terveyden ja talouden suhteista.

Nesslingin Säätiön yleinen apurahahaku avautuu 10.8.2020, ja hakemuksia voi jättää 11.9.2020 asti. Tänä vuonna yleisen apurahahaun rinnalla on käynnissä erikoishaku, jossa haemme monitieteisiä tutkimushankkeita teemalla “Ihmisen talous ja terveys planeetan ekologisessa kriisissä”. Jos olet jo väitellyt tutkija ja haet apurahaa tutkimushankkeelle, tutustu tarkemmin vuoden 2020 erikoishakuumme täällä.

Kuka voi hakea yleisessä apurahahaussa?

Säätiön rahoituksella tuetaan ensisijaisesti nuoria tutkijoita ja heidän ratkaisuhakuisia väitöskirjahankkeitaan. Tuemme myös tutkitun ympäristötiedon jalkauttamishankkeita, joissa on mukana tutkijoiden lisäksi tiedon soveltajia, kuten yrityksiä, kuntia tai muita organisaatioita. Tukemiamme hankkeita yhdistää tavoite vaikuttaa ympäristön tilaan systeemisesti ja skaalautuen.

Syksyn 2020 yleisessä apurahahaussa painotamme tutkimusavauksia, joissa etsitään ymmärrystä ihmisen talouden ja terveyden sekä ympäristön rajapinnoille. Edellisvuosien tapaan apurahaa voi kuitenkin hakea myös hankkeisiin, joissa ratkaistaan yhtä tai useampaa alla mainittua ilmiötä.

  1. Ilmastonmuutos
  2. Luonnon monimuotoisuuden väheneminen
  3. Luonnonvarojen käytön kestävyys
  4. Vesiriskit
  5. Elinympäristön kemikalisoituminen ja pilaantuminen

Lue lisää apurahojen suuruudesta ja apurahatyypeistä täältä.

Katso hakuinfovideo

Järjestimme yleisen apurahahaun ja erikoishaun hakuinfon verkossa torstaina 11.6. Katso hakuinfon tallenne!