Tältä sivulta löydät ohjeet hankkeesi hallinnointiin Nesslinkissä, apurahan maksatukseen sekä hankkeesi raportointiin. Sivun lopussa on tärkeää tietoa apurahansaajan lakisääteisestä vakuutuksesta sekä apurahojen verotuksesta.
Huom! Tämä ohje on tarkoitettu Nesslingin säätiön rahoittamille väitöskirjatutkijoille, postdoc-tutkijoille sekä vastuullisille johtajille ja henkilökohtaisen apurahan saajille toimintahankkeissa.
Mikäli jokin tuntuu ohjeista huolimatta epäselvältä, Nesslingin säätiön henkilökunta auttaa mielellään. Hallinnollisissa kysymyksissä ole ensisijaisesti yhteydessä apurahakoordinaattori Kristiina Takkiseen hankejärjestelmä Nesslinkin kautta. Yleisissä säätiömme toimintaan liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä toimiston sähköpostiosoitteeseen .
Apurahan maksaminen
Alkuun muutama tärkeä muistutus:
- Sinulle myönnettyä henkilökohtaista apurahaa ei voi siirtää toiselle henkilölle.
- Nesslingin säätiön rahoituksella hankitut tarvikkeet, laitteet ja kirjallisuus jäävät työn suorituspaikan omistukseen ja hallintaan. Hankinnoissa noudatetaan kyseisen suorituspaikan hankintamenettelyä koskevia ohjeita.
- Matka-apurahoista ei voi maksaa päivärahoja.
- Nesslingin säätiö pidättää oikeuden pyytää apurahan takaisinmaksua, mikäli rahoitusta ei käytetä hakemuksessa ilmoitettuun käyttötarkoitukseen.
Maksamme apurahan sinulle kerran kuukaudessa viimeistään kuun seitsemäntenä arkipäivänä. Kuukausittaiseen maksuun sisältyvät kaikki ne maksuerät, jotka olet kirjannut maksusuunnitelmaasi kyseiselle kuukaudelle. Ohje maksusuunnitelman tekemiseen on alempana tällä sivulla.
Henkilökohtainen apuraha on tarkoitettu kokopäiväiseen työskentelyyn hankkeen parissa. Vuonna 2025 kuukausittaisen apurahan suuruus väitöskirjatutkijalle on 2 500 euroa eli 30 000 euroa vuodessa. Postdoc-tutkijalle kuukausittaisen apurahan suuruus on 2833,33 euroa eli 34 000 euroa vuodessa. Henkilökohtaisesta apurahasta on maksettava apurahansaajan lakisääteiset vakuutusmaksut.
Henkilökohtaisen apurahan lisäksi olet voinut hakea rahoitusta muihin kuluihin, kuten matkoihin, tutkimuskuluihin tai viestintään ja vuorovaikutukseen. Kuluapurahat tulee käyttää hakemuksessa esitettyihin ja myönnettyihin tarkoituksiin. Kuluapurahoja ei voi käyttää henkilökohtaisen apurahan maksamiseen. Mahdolliset käyttötarkoituksen muutokset pitää aina hyväksyttää säätiössä, eli ota tällaisissa tilanteissa yhteyttä meihin Nesslinkin kautta.
Kulujen maksamista varten sinun tulee avata tili työsi suorituspaikkaan, mikäli se on mahdollista. Muussa tapauksessa sinun tulee avata erillinen, vain hankkeesi kuluille tarkoitettu tili pankkiin. Mikäli käytät kulujen maksatukseen omaa erillistä pankkitiliäsi, kirjanpitovelvoite on hankkeen toteuttajalla itsellään. Käytetyt varat on raportoitava vuosittain tositteineen Nesslingin säätiölle.
Tutkimusmenoista on siis pidettävä kirjaa normaalin kirjanpitokäytännön mukaisesti. Jos rahaliikenteestä huolehtii työsi suorituspaikka, pyydä sen taloushallinnosta hankettasi koskeva kuluraportti väli- ja loppuraporttiesi liitteeksi. Apurahansaajana vastaat kuitenkin henkilökohtaisesti luvattomista käyttötarkoituksen muutoksista ja tilin ylityksistä. Jos hallinnoit kuluihin tarkoitettua tiliä itse, liitä väli- ja loppuraportteihin mukaan kuitit, joista ilmenee, mihin kulurahoja on käytetty. Katso tarkempi ohje tähän kohdasta Raportointi.
Hankkeen mahdollinen aputyövoima
Rahoittamissamme hankkeissa aputyövoimaksi nimitetään tyypillisesti lähinnä tutkimusavustajia. Apurahansaajan tulee huolehtia itse aputyövoimansa sosiaaliturvasta, eläkkeestä ja vakuutusmaksuista voimassa olevien määräysten mukaisesti. Aputyövoima ei ole työsuhteessa Nesslingin säätiöön. Heidän työnantajansa on rahaliikenteen käytännön järjestelyistä riippuen joko tutkimuksen suorituspaikkana oleva yliopisto, tutkimuslaitos, yritys tai muu organisaatio tai hankkeen vastuullinen johtaja (apurahansaaja).
Sairastuminen
Mikäli sairastut ja sairaus jatkuu yli viisi vuorokautta (Mela-vakuutettujen apurahansaajien omavastuuaika), voit hakea Kelan sairauspäivärahaa. Sairausaika ei kuluta apurahakauttasi. Sairauslomaa vastaavan ajanjakson apuraha siirretään hankkeesi loppuun. Ilmoita sairauslomasta Nesslingin säätiölle Nesslink-viestillä.
Apurahan laittaminen tauolle ja osa-aikainen apurahatyöskentely
Sairastumisen lisäksi apurahamaksatuksen voi laittaa tauolle perhevapaan, varusmies-/siviilipalveluksen tai määräaikaisen, apurahahankettasi tukevan työsuhteen ajaksi. Voit halutessasi työskennellä apurahalla myös osa-aikaisesti. Tällöin kuukausittaisen apurahan määrä on osa-aikaisen työskentelyprosentin mukainen.
Apurahan maksatukseen liittyvät tauot sekä osa-aikaisuus lasketaan hankkeesi kokonaiskestoon, mikä voi tutkimushankkeissa olla maksimissaan kaksi vuotta alkuperäistä kestoa pidempi. Toimintahankkeissa hankkeen kesto voi perustelluista syistä pidentyä yhdellä vuodella. Sairauslomat eivät vaikuta hankkeen kokonaiskestoon.
Ole yhteydessä säätiön apuraha- ja hallintokoordinaattoriin Nesslinkin kautta, jos haluat laittaa apurahasi tauolle tai muuttaa apurahan työskentelyprosenttiasi työn tai muun syyn takia.
Työskentely apurahan ohessa
Apurahan ohella on mahdollista työskennellä pienimuotoisesti toisessa työsuhteessa. Suosittelemme kuitenkin, että harkitset huolellisesti, mikä kokonaismäärä työtä ei kuormita sinua liikaa.
Sinulla voi olla täysipäiväisen apurahan ohella enintään 20-prosenttinen osa-aikainen työsuhde, joka tukee apurahahankettasi (esimerkiksi työsuhde tutkimusorganisaatioon tai opetustyötä). Näin siksi, että olemme myöntäneet apurahan hankkeesi täysipäiväiseen edistämiseen, eikä apurahahankkeen viivästyminen muun työn vuoksi ole tarkoituksenmukaista. Työskentelyprosentteja on mahdollista määrittää tapauskohtaisesti, mutta työmääräsi voi kokonaisuudessaan olla enintään 120 prosenttia. Pieniä ja satunnaisia palkkiollisia sivutöitä kuten puhujakeikkoja tai luottamustoimia ei tarvitse huomioida apurahan työskentelyprosentissa.
Ole yhteydessä säätiön apuraha- ja hallintokoordinaattoriin Nesslinkin kautta, jos haluat muuttaa apurahan työskentelyprosenttiasi työn tai muun syyn takia.
Nesslink: Hankkeen hallinnointi, maksatuspyynnöt ja yhteydenpito
Hankkeesi hallinnointi tapahtuu apurahajärjestelmä Nesslinkissä. Järjestelmässä teet hankkeesi maksusuunnitelman, maksatuspyynnöt ja seuraat maksatustietoja, päivität yhteystietojasi, raportoit hankkeestasi ja pidät yhteyttä Nesslingin säätiöön. Toivomme, että viestit kanssamme aina Nesslinkin kautta, kun asiasi koskee hankkeesi hallinnollisia kysymyksiä. Näin yhteydenpitomme jää talteen yhteen paikkaan sekä sinulle että meille.
Nesslinkin käyttäjätunnuksesi on sama, jolla jätit rahoitushakemuksesi. Kun kirjaudut sisään, etusivulta pääset tarkastelemaan nykyisiä hakemuksia ja hakemusarkiston kautta mahdollisia aiempia hankkeita ja hakemuksia. Ylävalikosta pääset siirtymään sivuille, joilla voit tehdä maksusuunnitelman, raportoida, lähettää meille viestejä ja päivittää omia tietojasi. Voit käyttää Nesslinkiä suomeksi tai englanniksi.
Maksusuunnitelman eli maksatuspyynnön tekeminen
Ensimmäinen askel apurahansaajana on maksusuunnitelman tekeminen. Pääset täyttämään maksusuunnitelman Nesslinkissä joko Nykyiset hakemukset tai Maksusuunnitelma-välilehdeltä. Kun hankkeellasi on nostamattomia varoja, sen kohdalla näkyy Odottaa maksatuspyyntöä -status sekä määräaika pyynnön tekemiselle.
Maksamme apurahan sinulle kerran kuukaudessa viimeistään kuun seitsemäntenä arkipäivänä. Kuukausittaiseen maksuun sisältyvät kaikki ne maksuerät, jotka olet kirjannut maksusuunnitelmaasi kyseiselle kuukaudelle.
Tee maksusuunnitelma näin
- Valitse maksatuspyynnön Erät-valikosta hankkeesi kesto kuukausina. Suunnitelmalle ilmestyy vastaava määrä maksueriä, eli kuukausittaisia apurahoja. Tarkista, että erien maksupäivät kulkevat juoksevasti hankkeesi alkamispäivästä sen päättymiseen saakka.
- Syötä kuhunkin maksuerään henkilökohtaisen apurahasi kuukausisumma. Jos kuukausisumma on murtoluku, lisää johonkin maksuerään sentit niin, että vuosisumma on täydet 34 000 euroa.
- Syötä kuluapurahasummat alempana olevaan Kustannusosuuden vastaanottaja -kenttään. Allokoi kuluapurahat maksusuunnitelmalle hakemuksessa esitetyn budjetin mukaisesti. Näet tämän Apurahan ehdot -kohdassa maksusuunnitelman yläosassa. Jos kuluapurahoja jää ko. vuodelta yli, käyttämättömät varat siirtyvät hankkeen seuraaville vuosille. Kuluapurahat ovat hankkeen käytettävissä sen loppuun saakka, eli kaikkia kullekin vuodelle allokoituja kuluapurahoja ei tarvitse käyttää kyseisenä vuonna. Kulujen kokonaistilanne katsotaan aina loppuraportin yhteydessä, jolloin mahdollinen ylijäämä palautetaan säätiöön.
- Tarkista, että koko myönnetty apurahasumma on sisällytetty maksusuunnitelmaan hakemuksessa esittämäsi budjetin mukaisesti.
- Siirry syöttämään henkilökohtaiset ja kustannusosuuden vastaanottajan eli työn suorituspaikan tilitiedot. Mikäli hallinnoit kuluapurahoja itse, syötä kohtaan erillisen, vain kuluapurahoja varten avaamasi pankkitilin tiedot. Mikäli koko apuraha on myönnetty organisaatiolle, maksusuunnitelma tarjoaa täytettäväksi vain organisaation tietoja.
- Maksusuunnitelman lähettäminen edellyttää tunnistautumista pankkitunnuksilla. Mikäli tämä ei ole mahdollista, allekirjoita maksatuspyyntö käsin tai sähköisesti, ja toimita allekirjoitettu lomake Nesslingin säätiölle Nesslinkin viestitoiminnolla.
- Saat viestin kun maksusuunnitelmasi on hyväksytty.
Raportointi
Kun raportoinnin aika lähestyy, saat raportointipyynnön automaattisesti apurahajärjestelmä Nesslinkistä. Raportit myös tehdään Nesslinkissä.
Raportointi on meille hallinnollinen velvoite, jolla varmistamme myöntämämme rahoituksen käyttötarkoituksen, mutta myös todella paljon enemmän: sen avulla saamme arvokasta tietoa hankkeesi edistymisestä, tuloksista, onnistumisista sekä mahdollisista kipukohdista. Raporteista esiin nousevat asiat auttavat meitä myös kehittymään rahoittajana ja olemaan paremmin apurahansaajiemme tukena.
Kannustamme suhtautumaan raportointiin uteliaasti: raportin kasaaminen on hyvä hetki pysähtyä reflektoimaan työtäsi ja huomaamaan, mitä kaikkea olet saanut aikaiseksi. Raportointi tarjoaa myös näkökulman hankkeeseesi pitkällä aikavälillä ja auttaa sinua hahmottamaan ja luotsaamaan hankettasi kokonaisuutena.
Muistutamme myös, että mikäli laiminlyöt raportoinnin, voimme keskeyttää apurahan maksamisen tai periä rahoituksen takaisin takautuvasti. Raportoinnin laiminlyöminen voi myös vaikeuttaa mahdollisuutta saada rahoitusta Nesslingin säätiöltä jatkossa.
Väliraportti
Jos olet saanut Nesslingin säätiöltä rahoituksen useammaksi kuin yhdeksi vuodeksi, raportoit hankkeesi edistymisestä vuosittain tekemällä väliraportin. Väliraportit ovat tärkeitä, sillä hyväksymme seuraavan vuoden apurahan maksuun vasta, kun väliraportti on tarkastettu. Sinun on jätettävä hankkeen loppuraportti kolmen kuukauden kuluessa hankkeen päättymisestä.
Yksivuotisissa hankkeissa raportointi tehdään vain kerran. Sinun on jätettävä hankkeen loppuraportti kolmen kuukauden kuluessa hankkeen päättymisestä.
Väliraportilla raportoit hankkeen etenemisestä kuluneella apurahakaudella. Väliraportilla pyydetään raportoimaan hankkeesi edistymisestä raportointiajanjaksolla, ilmestyneistä julkaisuista sekä viestinnän ja vuorovaikutuksen keinoista. Väliraportissa on lisäksi annettava kululuokkakohtainen selvitys apurahan käytöstä.
Huomaathan, että väliraporttipohja on kaikille hankkeille sama hankkeen vaiheesta riippumatta. On täysin ymmärrettävää, että alkuvaiheen hankkeet eivät vielä ole ehtineet tuottaa esimerkiksi julkaisuja tai tehdä paljon viestintää. Älä siis stressaa, jos kaikkiin kohtiin ei ole raportoitavaa – tulkitsemme raporttiasi kokonaisuutena ja hankkeen vaiheeseen peilaten.
Loppuraportti
Loppuraportti jätetään kolmen kuukauden kuluessa hankkeen päättymisestä. Loppuraportilla raportoit hankkeen viimeisen vuoden lisäksi kootusti hankkeessa saavutetuista tavoitteista ja hankkeen vaikuttavuudesta. Raportille kirjoittamaasi lyhyttä tiivistelmää hankkeen tuloksista käytetään Nesslingin säätiön viestinnässä. Myös loppuraportilla annetaan selvitys käytetyistä varoista.
Raportointivaatimukset hanketyypeittäin
- Väitöskirjahankkeet: Vuosittainen väliraportointi ja loppuraportti. Näissä pyydetään raportoimaan hankkeen edistymisestä, julkaisuista, viestinnästä ja vaikuttavuudesta sekä kuluista (sisältäen talousraportin työn suorituspaikasta tai omat tositteet). Lisäksi pyydetään ohjaajan lausunto (lausuntopyyntö lähetetään automaattisesti ohjaajalle).
- Postdoc-hankkeet: Vuosittainen väliraportointi ja loppuraportti. Näissä pyydetään raportoimaan hankkeen edistymisestä, julkaisuista, viestinnästä ja vaikuttavuudesta sekä kuluista (sisältäen talousraportin työn suorituspaikasta tai omat tositteet).
- Toimintahankkeet: Loppuraportti, jossa raportoidaan hankkeen edistymisestä ja tuloksista, ilmestyneet julkaisut, yhteiskunnallinen vaikuttavuus sekä kulut (sisältäen talousraportin työn suorituspaikasta tai omat tositteet).
Huom! Ethän lähetä meille painettua materiaalia, sillä mahdollisuutemme arkistoida niitä ovat rajalliset. Otamme mielellämme vastaan sähköisen linkin esimerkiksi valmistuneeseen väitöskirjaasi tai muihin hankkeen julkaisuihin.
Julkaisujen ja viestinnän raportointi
Suosittelemme, että pidät jatkuvasti kirjaa hankkeesi tuloksista ja viestinnän ja vuorovaikutuksen keinoista, jotta raportointivaiheessa niiden kirjaaminen on sujuvaa.
Raportoinnin kohteena olevan rahoitusvuoden aikana hankkeessa valmistuneet julkaisut jaotellaan ja raportoidaan Nesslinkissä seuraavasti:
- Artikkelit (Referoidussa kansainvälisessä sarjassa julkaistu artikkeli; Referoidussa kansainvälisessä kokoomateoksessa julkaistu artikkeli; Kotimaisessa sarjassa julkaistu artikkeli; Kotimaisessa kokoomateoksessa tai konferenssijulkaisussa julkaistu artikkeli)
- Opinnäytetyöt (Väitöskirja; Lisensiaattitutkielma; Pro gradu tai diplomityö)
- Konferenssiabstraktit
- Patentit
- Muut julkaisut
Raportoinnin kohteena olevan rahoitusvuoden aikana hankkeessa käytetyt viestinnän ja vuorovaikutuksen keinot jaotellaan ja raportoidaan Nesslinkissä seuraavasti:
- Julkiset esiintymiset
- Poliittiseen päätöksentekoon vaikuttaminen
- Yleistajuiset kirjoitukset
- Sosiaalisen median kanavien käyttö
- Järjestyt tapahtumat
Varojen raportointi
Raportille merkitset raportointiajanjaksolla maksetut henkilökohtaiset työskentelyapurahat, sekä toteutuneet tutkimus-/hankekulut. Tarkistathan, että raportoimasi summat täsmäävät suorituspaikan talousraporttiin tai vastaavasti oman kuluselvityksesi materiaaliin (tiliote ja tositteet).
Jos sinulla on kuluapurahoja, ja niitä hallinnoi työn suorituspaikka: Pyydä raporttisi liitteeksi hankkeen kuluraportti tutkimusorganisaation taloushallinnosta.
Jos hallinnoit kuluapurahojasi itse: Raportille liitetään kulutilin tiliote sekä kaikki tositteet toteutuneista kuluista. Nämä liitetään kahtena liitetiedostona: (1) tiliote, (2) tositteet. Tositteet liitetään yhdeksi pdf-tiedostoksi uudesta vanhimpaan, tiliotteen järjestyksessä, jolloin materiaali on selkeä ja helppo tarkistaa. Voit käyttää pdf-tiedostojen yhdistämiseen ilmaisia ohjelmia, kuten PdfSam ja Smallpdf.
Huom! Jos teet hankkeellesi ostoksia omalla maksukortillasi, siirrä aina erikseen kuitin summaa vastaava summa kuluapurahatililtä omalle tilillesi. Älä yhdistä eri ostoksia ja siirrä isompaa tilisiirtoa kuin kuitin summa. Näin kulutilin tiliote ja tositteet täsmäävät toisiinsa ja ne on helppo tarkistaa raportilla.
Jos mukana on useita pieniä samaan tarkoitukseen olevia maksuja (esimerkiksi joukkoliikennelippuja), voit laskea niiden summan yhteen ja siirtää sen kerralla kuluapurahatililtä. Tälle tilisiirrolle annetaan tositteeksi joko koontikuitti (jos sellaisen saa palvelusta) tai yksi matkalippu/kuitti sekä lyhyt kuvaus kuluista yhteensä. Esimerkiksi: ”5 joukkoliikennematkaa Tampereella kenttätyötapaamisiin”.
Loppuraportissa mahdollisesti ilmenevä apurahan ylijäämä palautetaan Nesslingin säätiölle. Ylijäämän palautusta varten tarvittavat tiedot saat apuraha- ja hallintokoordinaattorilta.
Apurahansaajan sosiaaliturva ja verotus
Lakisääteinen sosiaaliturva
Apurahansaajat kuuluvat tietyin edellytyksin lakisääteisen eläke- ja työtapaturmaturvan sekä ryhmähenkivakuutusturvan piiriin. Nämä lakisääteiset vakuutusmaksut ovat yhteensä noin 15-20 prosenttia työskentelyapurahan määrästä. Lisäksi apurahansaajana sinulla on oikeus ansiosidonnaiseen Mela-sairauspäivärahaan ja sairausvakuutuslain mukaisiin päivärahaetuuksiin.
Apurahansaajien vakuutusturvaa hoitaa Maatalousyrittäjien eläkelaitos (Mela). Huomioithan, että apurahansaajan eläkevakuutus eli Mela-vakuutus on apurahansaajalle pakollinen, mikäli työ tehdään Suomessa ja apurahan kesto on yli 4 kuukautta. Henkilökohtaisen apurahan saajan on itse haettava vakuutusta Melasta kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun hän on aloittanut työskentelyn vakuutuksen ehdot täyttävällä apurahalla. Muistathan tehdätämän ajoissa. Mikäli et hae vakuutusta, se tulee maksettavaksesi viimeistään seuraavan kalenterivuoden syksyllä, kun Mela tarkistaa kaikki apurahailmoitukset ja vakuuttaa takautuvasti kaikki, jotka eivät ole oma-aloitteisesti hakeneet vakuutusta.
Vakuutushakemus ja lisätietoja löytyy Melan verkkosivuilta. Nesslingin säätiö tekee Melalle ilmoituksen myöntämistään apurahoista. Ilmoita hakemuksellasi sinulle myönnettyjen kuluapurahojen määrä, jotta tämä erottuu henkilökohtaisesta työskentelyapurahastasi.
Verotus
Apurahat ovat saajalleen verovapaita valtion vuotuista taiteilija-apurahaa vastaavaan euromäärään saakka (26 269,46 euroa vuonna 2024). Nesslingin säätiö lähettää kunkin vuoden lopussa verotusasetuksen mukaisen ilmoituksen maksetuista apurahoista Verohallintoon. Sinun tulee itse tarkistaa ja ilmoittaa saadut apurahat esitäytetyllä veroilmoituksella sekä maksaa mahdollinen vero verovapaan apurahan ylimenevältä osalta jälkikäteen.
Vuodesta 2020 lähtien verottajalle on vuosi-ilmoitusohjeiden mukaisesti ilmoitettu luonnolliselle henkilölle myönnetyn henkilökohtaisen apurahan lisäksi hänelle myönnetty kuluapuraha. Olemme velvollisia tekemään ilmoituksen kuluapurahoista, vaikka ne maksettaisiin yliopiston tai organisaation tilille. Velvollisuutesi on huolehtia siitä, että veroviranomaiset saavat selvityksen apurahan käyttöstä siltä osin, kun se ei ole henkilökohtaista apurahaa, vaan on käytetty tutkimuskuluihin (esimerkiksi matkoihin tai tarvikkeisiin). Kiinnitä erityistä huomiota siihen, että sinulle myönnetyt tutkimuskulut on erotettu henkilökohtaisesta apurahasta esitäytetyllä veroilmoituksella. Lisätietoa saat verottajan sivulta.
Apurahasta on mahdollista tehdä verovähennyksiä kuten muistakin tuloista. Esimerkiksi lakisääteinen eläkevakuutus, työhuonevähennys tai kodin ja työpaikan väliset matkakulut ovat verovähennyskelpoisia.
Huom! Melalle vakuutusmaksua maksaneiden apurahansaajien tulee huomioida, että verotuksen yhteydessä on maksettava sairaanhoitomaksua ja päivärahamaksua, vaikka apurahasta ei veroa maksettaisikaan. Tarkat ja ajantasaiset tiedot saa suoraan Verohallinnosta.
Lisätietoa apurahojen verotuksesta löydät Verohallinnon sekä Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan verkkosivuilta. Verotusta koskevat säädökset voivat myös muuttua ja niiden tulkinnassa voi esiintyä vaihtelua. Epäselvissä tapauksissa voit kääntyä suoraan Verohallinnon puoleen.
Jäikö lisäkysymyksiä?
Pyydä meiltä apua hankehallinnon, budjetoinnin ja apurahan käyttöön liittyvissä kysymyksissä!
Hankehallinnon kysymyksissä ja kiemuroissa apurahansaajiamme auttaa Nesslingin säätiön apurahakoordinaattori Kristiina Takkinen.
Hankkeisiin liittyvissä asioissa ole ensisijaisesti yhteydessä Kristiinaan hankejärjestelmä Nesslinkin kautta. Jos haluat keskustella jostain asiasta puhelimitse, kannattaa tätä varten sopia aika erikseen sähköpostitse () tai tekstiviestillä 050 5027 537.
Huom! Hankkeen maksatukseen liittyvissä asioissa olethan aina yhteydessä Nesslinkin kautta.