Nesslingin Säätiöllä päivitettiin organisaatiorakennetta

Säätiön toimistolla siirryttiin uuteen yhden johtajan malliin toukokuussa 2022. Samalla titteleitä päivitettiin toimiston henkilökunnan osalta.

Elokuun koittaessa Nesslingin Säätiön toimisto on palannut töihin täysivahvuisena. Henkilöstörakenne on kuitenkin hieman muuttunut, kun säätiöllä on siirrytty yhden johtajan malliin. Minttu Jaakkola on nimitetty säätiön tiede- ja toiminnanjohtajaksi ja hallintojohtaja Jarmo Hirvonen väistyy tehtävistään syyskuun lopussa.  

Perhevapaalta palannut Paula Eriksson ottaa työpöydälleen suuren osan Hirvosen tehtävistä aloittaessaan hallintopäällikkönä. Häntä perhevapaan ajan sijaistanut Kristiina Takkinen on nimitetty säätiön apuraha- ja hallintokoordinaattoriksi, ja tulee keskittymään erityisesti apurahansaajien asioihin. 

Säätiön viestinnän parissa työskentelevä Johanna Osváth on nimitetty viestinnän asiantuntijaksi. Osváth jää perhevapaalle elokuun aikana, ja hänen sijaisenaan työskentelee VTM Enni Sahlman, jonka esittelemme blogissa pian. 

Uuden organisaatiorakenteen myötä työtä saadaan jaettua järkevämmin säätiön toimiston kesken, kun vastuualueet selkiytyvät.  

“Käytännössä säätiön tutkimusjohtaja on toiminut myös toiminnanjohtajana. Kun pitkäaikainen, sivutoiminen hallintojohtajamme jättää paikkansa, tuntui luontevalta siirtyä yhden johtajan malliin. Hallitus on hienosti tukenut siirtymää ja tuo omaa asiantuntemustaan operatiiviseenkin puoleen.  Säätiön toimistossa on nyt erinomainen kokoonpano rooleja ja niihin sopivaa osaamista, vaikka toki tulemme kaipaamaan Jarmon laajaa asiantuntijuutta ja pitkän säätiötyön tuomaa hiljaista tietoa. Työn tekeminen on mielekästä toisiaan saumattomasti tukevassa ja kannustavassa tiimissä” kertoo tiede- ja toiminnanjohtaja Minttu Jaakkola.  

50-vuotisen taipaleensa aikana Nesslingin Säätiössä on nähty erilaisia organisaatiorakenteita hallituksen ohella. Suurimman osan säätiön historiasta säätiön toimistossa on työskennellyt sivutoiminen asiamies, tutkimuspäällikkö ja toimistosihteeri. 2020-luvulla työskentelyssä painottuvat apurahansaajien monipuolinen tukeminen heidän työssään ja aktiivinen rooli säätiö- ja tiedekentällä säätiölle tärkeiden asioiden edistäjänä.  

“Panostamalla monipuoliseen osaamiseen säätiössä sekä henkilöstön hyvinvointiin pystymme myös vaikuttavammin edistämään säätiön tarkoitusta ilman, veden ja maan puolesta”, Minttu Jaakkola lisää.

Säätiön henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä