Kohti kestävää sijoitussalkkua

Säätiö laati kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksen lähes vuoden kestäneen taustatyöskentelyn jälkeen. Sitoumuksessa säätiö sitoutuu arvioimaan ja jatkuvasti parantamaan sijoitustensa kestävyyttä yhteistyössä salkunhoitajien kanssa. Salkunhoitajalta edellytetään sijoitusten kestävyyden arviointia parhailla mahdollisilla käytössä olevilla mittareilla sekä vastuullisuuteen liittyvää raportointia niin kotimaisista pörssiomistuksista kuin myös kansainvälisistä sijoitusrahastoista, joihin Säätiön varallisuus on osaksi sijoitettuna.  Sijoitusten vastuullisuuteen liittyvät toimet selostetaan vuosittain säätiön toimintakertomuksessa.

Säätiön toiminta on keskittynyt ympäristönsuojelua edistävän tutkimuksen tukemiseen. Sääntöjensä mukaan säätiö tukee ympäristötutkimuksen tukemisen lisäksi tiedotus- ja muuta toimintaa, jolla saadaan ”yleinen mielipide suosiolliseksi tällaista tutkimusta ja sen päämääriä”, eli ympäristönsuojelua, kohtaan. Kestävän kehityksen edistäminen vaatii kaikkia toimijoita mukaan muutokseen. On tärkeää, että myös sijoittajat osoittavat sijoituskohteidensa valinnoilla valmiutensa toimintatapojensa muuttamiseen.

Suomalaisen säätiökentän omaisuudenhoidosta on tehty hiljattain tutkimus (Eeva Ahdekivi: Säätiöt omistajina. Pörssisäätiö 2014), jonka mukaan kotimaisten säätiöiden osakeomistusten yhteenlaskettu arvo on arviolta 5-6 miljardia euroa ja säätiöiden suora omistus Helsingin pörssissä on noin 3 prosenttia kaikista omistuksista.  Maj ja Tor Nesslingin Säätiö haluaa näyttää esimerkkiä muille säätiöille ja haastaa myös ne toimimaan aktiivisesti sijoitusten vastuullisuuden puolesta.

 

Lisätietoa:

Säätiön asiamies Jarmo Hirvonen, jarmo.hirvonen(at)nessling.fi

Säätiön tutkimuspäällikkö Minttu Jaakkola, minttu.jaakkola(at)nessling.fi

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajantasalla ja saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi.


Lisää aiheesta