Säätiö avaa tutkijatilan, jonka sinä saat suunnitella

Puheensorinaa kahvikupin äärellä, keskittynyttä työskentelyä valoisassa ympäristössä, kohtaamisia ja inspiraatiota. Näistä elementeistä rakentuu Punavuoren sydämeen Nesslingin Säätiön uusi ympäristötutkijoiden tila, jossa voi työskennellä pidempiä aikoja kerralla tai piipahtaa vain hetkeksi. 

Mitä muuta tilassa pitäisi mielestäsi olla? Osallistu suunnitteluun ja vastaa kyselyyn alla olevasta linkistä 30.10 mennessä.

Kyselyyn >

Tutkijoiden työn tukeminen muutenkin kuin rahallisesti on nyt tärkeämpää kuin pitkään aikaan. Tutkijoiden työskentelytilat ovat kortilla ja itse tutkimuksen tekemisen lisäksi tarvitaan yhdessä tekemistä ja kohtaamista. Kun pitkäaikaiset vuokralaiset muuttivat pois Nesslingin omistamista tiloista alkusyksystä, päätettiin vapautunut tila avata tutkijoiden käyttöön. 

Nesslingin Säätiössä ajatus tilan tarjoamisesta tutkijoiden käyttöön syntyi jo yli 40 vuotta sitten. Heti säätiön perustamisen jälkeen sen toiminnan ohjaamiseksi luotiin säännöt. Niissä sanotaan, että säätiö edistää ympäristönsuojelua tarjoamalla rahoituksen lisäksi muun muassa työvälineitä ja tiloja tutkimuksen käyttöön. Tilojen osalta tätä sääntöjen kohtaa ei kuitenkaan ole aiemmin toteutettu.

Nyt säätiö remontoi yli 200 neliötä vain ja ainoastaan ympäristötutkijoiden käyttöön. Mikä parasta, tutkijoille annetaan mahdollisuus itse suunnitella, millaisessa ympäristössä he haluavat työskennellä.

nessling5
Nesslingin Säätiön tutkimuspäällikkö Minttu Jaakkola haaveilee siitä, että tutkijat saavat työtilan, jossa he voivat kohdata eri tieteenalojen tai sektoreiden edustajia, tehdä yhteistyötä ja luoda rohkeasti uusia ratkaisuja ympäristöhaasteisiin.

Nesslingin Säätiön uutta tutkijatilaa ovat tervetulleita käyttämään ympäristötutkijat tutkimusalasta riippumatta. Tärkein kriteeri tilaan tulevalle tutkijalle on halu tehdä yhteistyötä sekä oman tutkimustiedon saattaminen eteenpäin ratkaisuiksi.

Säätiö haluaa avata tilan, joka mahdollistaa yhteistyön, kohtaamiset, kokousten ja pienimuotoisten tilaisuuksien pitämisen ja itsenäisen rauhallisen työskentelyn. Ennen kaikkea tilan toivotaan tuottavan inspiraatiota ja oivalluksia ja tuovan erilaisia toimijoita yhteen.

Tilan konseptia ja ulkonäköä ei kuitenkaan ole lyöty lukkoon. Nyt on sinun aikasi vaikuttaa siihen, miltä tila valmistuessaan näyttää ja tuntuu.

Keräämme ideoita tilan suunnitteluun. Vastaa lyhyeen kyselyyn täällä ja kerro, millainen tilasta pitäisi sinun mielestäsi tulla. Voit myös olla suoraan yhteydessä tutkimuspäällikkö Minttu Jaakkolaan (minttu.jaakkola(at)nessling.fi), mikäli olet kiinnostunut osallistumaan tilan suunnittelun aloittavaan työpajaan.

Tilan suunnittelusta vastaa kansainvälinen opiskelijaryhmä Aalto-yliopiston Creative Sustainability -ohjelmasta. Tilaan on nyt tehty pintaremontti. Suunnittelutyö alkaa marraskuussa ja lopullisen muotonsa tila saa tammikuussa 2016. Voit seurata tilan edistymistä Nesslingin blogista ja sosiaalisen median kanavista.

Millainen on sinun unelmiesi tutkijatila? Osallistu suunnitteluun ja haasta kollegasikin mukaan!

VASTAA KYSELYYN

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajantasalla ja saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi.


Lisää aiheesta