Osallistu Meriroskahaasteeseen: parhaille ratkaisuille tuntuva palkintopotti

Meriroskahaaste-kilpailu etsii ratkaisuja, jotka vähentävät Itämereen päätyvän roskan määrää. Kilpailu on kaikille avoin, ja sen voittaja tai voittajat saavat yhteensä 32 000 euroa ratkaisunsa toteuttamiseen.

Ota haaste vastaan ja keksi ratkaisu Itämeren roskaantumiseen. Meren roskaantumista estäviä ideoita voi ilmoittaa kilpailuun osoitteessa http://meriroskahaaste.fi. Kilpailun järjestää Suomen ympäristökeskus. Nesslingin säätiön lisäksi kilpailua on rahoittamassa S-ryhmä.

Ratkaisu voi liittyä esimerkiksi ihmisten käyttäytymisen muutokseen, kiertotalouteen, tuote- ja pakkaustekniikkaan tai johonkin muuhun Itämeren roskaantumisen kannalta merkittävään asiaan. Ratkaisun ei ole siis pakko olla teknologinen, vaan se voi olla esimerkiksi uudenlainen, fiksu tapa toimia.

Miten osallistut?

Ilmoittaudu Meriroskahaaste-kilpailuun jättämällä ratkaisusi kilpailun verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella 15.4.2018 mennessä.

Meriroskahaaste on kaikille avoin kilpailu. Meriroskahaasteeseen voi osallistua yksin tai ryhmässä. Ryhmän eli tiimin enimmäiskokoa ei ole määritelty. Osallistuja voi olla organisaatio tai luonnollinen henkilö. Kilpailuun osallistuvassa tiimissä voi olla eri alojen osaajia.

Mitä nyt kannattaa tehdä?

• Tutustu Meriroskahaasteeseen ja kilpailun ilmoittaumisohjeisiin osoitteessa http://meriroskahaaste.fi.
• Seuraa ja kommentoi kilpailua sosiaalisessa mediassa tunnisteella #meriroskahaaste.
• Liity Facebookissa ryhmään Meriroskahaaste. Ryhmästä löydät muita haasteesta kiinnostuneita ja tiimikumppaneita.
• Levitä tietoa kilpailusta sivuiltamme löytyvien aineistojen avulla.
• Tärkeimpänä: ala kehittää ratkaisua ja ilmoita se kilpailuun!

Mikä meriroska?

Meret pursuavat roskaa. Suurin osa siitä on peräisin maalta. Itämeren roskasta valtaosa on muovia. Nykyisellä tahdilla vuonna 2025 merissä on kilo muovia jokaista kolmea kalakiloa kohti. Meriroska on luonnolle tuhoisaa ja tappaa vuosittain miljoonia eläimiä.

Toivottavasti kuulemme ratkaisustasi!